Το “Καν΄το ν΄ ακουστεί 2017” ενώνει…Μουσικό Σχολείο Βέροιας – Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου

kolaz-2-synantisi-2017

Μουσικό Σχολείο Βέροιας – Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου: “Το έκαναν ν΄ ακουστεί!!!”

Με παραδοσιακή μουσική, τραγούδια και χορούς υποδέχθηκαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας τους μαθητές με τους συνοδούς καθηγητές τους από το Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου στον χώρο του σχολείου το πρωί της Δευτέρας 27 Μαρτίου 2017.

Η φιλοξενούμενη αντιπροσωπεία πραγματοποιεί εκπαιδευτική εκδρομή στην περιοχή μας στο πλαίσιο προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θέμα το νερό και θέλησε να γνωρίσει από κοντά και να έρθει σε επαφή με τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, ώστε να ανταλλάξουν απόψεις για κοινά θέματα που αφορούν τα Μουσικά Σχολεία, να μεταφέρουν τις εμπειρίες τους από τις δράσεις που πραγματοποιούνται στο σχολείο τους αλλά και να γνωρίσουν τις δράσεις του Μουσικού Σχολείου Βέροιας.

kolaz-synantisi2017

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα κοινό που ενώνει τα δύο μουσικά σχολεία είναι η συμμετοχή τους στο πανελλήνιο δίκτυο των σχολείων που δραστηριοποιούνται στο μαθητικό ραδιόφωνο – European School Radio.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που συναντήθηκαν μαθητές των δύο σχολείων οι οποίοι συμμετείχαν με πρωτότυπα  τραγούδια τους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού «Καν΄ το ν΄ακουστεί 2017», που συνδιοργάνωσε πρόσφατα η Επιστημονική Εταιρεία “Διαθεματικό, Διαπολιτισμικό Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας με τον διακριτικό τίτλο: European School Radio, το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο”, η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού με θέμα: “Η τέχνη της επικοινωνίας”.  Ο διαγωνισμός οποίος απευθυνόταν στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας και της Κύπρου και είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι κατάφεραν οι συμμετοχές και των δύο μουσικών σχολείων να είναι μέσα στις δώδεκα καλύτερες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (από τις 47 που συμμετείχαν στον διαγωνισμό τραγουδιού) που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία κατά την πρώτη φάση της αξιολόγησης από την κριτική επιτροπή.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης παρουσιάστηκαν από τους μαθητές ζωντανά τα διακριθέντα τραγούδια και τα μέλη της ραδιοφωνικής ομάδας του Μουσικού Σχολείου Βέροιας πήραν συνέντευξη από τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό, η οποία θα μεταδοθεί στο μαθητικό ραδιόφωνο.

Ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο μαθητικών κοινοτήτων αλλά και να τεθούν οι βάσεις για μελλοντική συνεργασία μέσω του μαθητικού ραδιοφώνου αλλά και άλλων προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων.

 

kolaz-3-synantisi-2017

2 Comments
 1. Φωτογραφία του/της Eftychia Touliou
  Eftychia Touliou 8 μήνες ago

  Τι να πω…. Περιμένουμε να μας ταξιδέψετε μουσικά με αυτή την εκπομπή- αφιέρωμα στην ιστορική συνάντηση..
  Και… όταν δεν έρχεται ο Μωάμεθ στο βουνό, έρχεται το βουνό στον Μωάμεθ.
  😉

 2. Φωτογραφία του/της Χαρά RadioTeaMousikoVerias Author

  Όταν θέλεις κάτι πολύ όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να τα καταφέρεις!
  Μπορεί να μην καταφέραμε να ήμασταν μαζί με την αγαπημένη μας οικογένεια του μαθητικού μας ραδιοφώνου στη μεγάλη συνάντηση – γιορτή στο Ρέθυμνο, όμως ήρθε το Ρέθυμνο στη Βέροια!
  Μας μετέφερε το κλίμα του Φεστιβάλ! Ήταν πραγματικά συγκινητική η στιγμή της συνάντησής μας με τους μαθητές που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στον “Καν΄το ν΄ακουστεί 2017” και πιο συγκινητική η στιγμή που μας τραγούδησαν το τραγούδι με το οποίο συμμετείχαν στον διαγωνισμό!
  Κάτι τέτοιες στιγμές είναι που μας κάνουν περήφανους που ανήκουμε στην μεγάλη οικογένεια του ESR!

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?